strumica denes logo

СПОДЕЛУВАЈТЕ И ДОНИРАЈТЕ: СТРУМИЧАНКАТА МАРИЈА ПЕТРЕСКИ МОЛИ ЗА ПОМОШ ЗА НЕЈЗИНИОТ СОПРУГ ИГОР КОЈ БОЛЕДУВА ОД „МУЛТИПЛЕКС СКЛЕРОЗА“

Автор:

Датум:

јули 27, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 27, 2019

Категории:

Струмица

Струмичанката Марија Петрески се обрати до нашата редакција да ја споделиме веста за нејзиниот сопруг Игор Петрески кој боледува од „Мултиплекс Склероза“, болест на нервниот систем која за жал прогресира и во моментов Игор е во инвалидска количка. За таа цел потребно е да се изврши интервенција со матични клетки во соседна Србија, Белград потточно во „IM CLINIC“ каде за тој медицински зафат се потребни 18.600€

Третманот со матични клетки Фондот за Здравство не го покрива бидејќи станува збор за алтернативно лекување.

Да му помогнеме на Игор кој е сопруг на жена-херој Марија и татко на 3 малолетни златни дечиња, исто така беше и службено лице во редовите на МВР.

Да му помогнеме за конечно да застане на нозе и повторно да му се насмевне на животот! 🙏

Од денес се активни и донации преку:

☎️ Т-Mobile: 143106

☎️ VIP: 143600

Со секој ваш повик, донирате 100 денари.

Или директно на денарска сметка:

250-0320004052 – 59

Шпаркасе Банка

Име и Презиме: Игор Петрески

За сите кои живеат надвор од нашата држава отворена е и девизна сметка, на која ќе може да се уплаќаат финансиски со назнака „За донации за Игор Петрески“

SWIFT: INSBMK22
NAME: SPARKASSE BANKA MAKEDONIJA AD SKOPJE
CITY/COUNTRY: SKOPJE, MACEDONIA

NAME: IGOR PETRESKI
IBAN: MK07250322220204189
ADDRESS: UL. MIRCHE ACEV BR.D/2-13 OHRID0401979433004

Да бидеме хумани, да помогнеме, сме покажале и да покажеме повторно дека сплотено и здружено можеме како и секогаш да помагаме кога е најбитно! Марија побара помош од сите струмичани, кој колку може да донира и да го застанеме Игор повторно на нозе! Овој човек секогаш бил хуман, а сега истиот има потреба од нашата хуманост!