Спасовски: Запленети 750 килограми дрога во 2023 година во Македонија!

јануари 4, 2024

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на социјалните мрежи објави видео на кое се прикажани резултатите на полицијата во претходната 2023та година.

Како што се наведува во видеото, за овој период запленети се 750 килограми марихуана, а 1.4000 килограми дрога се уништени.

Сузбиени се шест организирани криминални групи и спречени се четири меѓународни транспорти на марихуана.

Во 2023 година вкупно се запленети 159 парчиња оруѓје, над 43.000 парчиња муниција и над 21.000 пиротехнички средства.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: