СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ – СТРУМИЦА СПРОВЕДЕ АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКАТА ТРКАЈНА!

март 22, 2023

По повод Светскиот ден на водите, по иницијатива на ЕКО одборот при СОУУД”Димитар Влахов” Струмица и АД”Водостопанство” Македонија подружница Струмица, се спроведе акција за чистење на речното корито на реката Тркајна.

Учениците заедно со нивните професори, директорката и помошник директорот како и вработените во АД”Водостопанство” Македонија подружница Струмица, изведоа низа активности со цел за зачувување на водите.

Од училиштето упатија голема благодарност и до АД „Комуналец” – Струмица што го депонираше отпадот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: