Perdormire
Струмица

СОФ 2019: НА 15 ЈУЛИ ВЕЧЕР НА ПОЕЗИЈА ВО СТРУМИЦА СО ВЛАДИМИР МАРТИНОВСКИ!

Home

На 15 јули крај Езерцето во градскиот парк во Струмица ќе се одржи уште една поетска вечер на #соф.

Гостин на вечерта ќе биде македонскиот поест и прозаист Владимир Мартиновски.

Во 2014 година ја добива наградата „Витез на македонскиот пишан збор“ .

Зад себе има над 30 дела од поезија за деца и возрасни, проза, антологии, книжевно-теориски студии и есеистички книги.