СО „ОБРАЗОВНИТЕ” КОНЦЕПТИ ДО РАНА СЕКСУАЛИЗАЦИЈА НА НАШИТЕ ДЕЦА

септември 12, 2023

Објава на Родителски Фронт:

СО “ОБРАЗОВНИТЕ” КОНЦЕПТИ ДО РАНА СЕКСУАЛИЗАЦИЈА НА НАШИТЕ ДЕЦА

Ќе се зголеми продажбата на краставици со “образовните” концепти за учениците од седмо до деветто одделение.

Имено, во објавените наставни материјали на страната на Бирото за развој за образованието, наставниците на учениците од 12 години до 14 години треба да им покажат како да местат презервативи користејќи краставици.

Во “нагледните средства” за овој час предвидени се една кутија кондоми, една краставица и шамивче. Час на кој учениците треба да го вежбаат навлекувањето на кондомот врз краставица.

-Држејќи го врвот на кондомот со едната рака, со другата навлечете го на краставицата, стои во инструкциите за наставникот/чката.

Остануваат отворени прашањата за ефектите кои ад хок ќе се појават и реакциите кои ќе се манифестираат кај тинејџерите кои ќе бидат дел од оваа рана сексуализација.

Не е грешка да се каже и банализација на овој акт кој наместо да биде интимен чин на меѓусебно предавање кај зрелите вљубени личности, се сведува на извади и стави, краставица и други зеленчуци и овошја.

Ваквото погрешно насочување на младите секако дека ќе има далекусежни последици. За развојот на самата личност, но и за заедницата и општеството.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ