strumica denes logo

СЛАВЕ ЕФТИМОВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО МОКРИНО!

Автор:

Датум:

јануари 19, 2023

Автор:

Датум:

јануари 19, 2023

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се потопува крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Мокрино беше Славе Ефтимов.