strumica denes logo

Се изведуваат атмосферски сливници на патот кон Добрејци

Автор:

Датум:

април 17, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 17, 2018

Категории:

Струмица

Екипи од секторот за водовод и канализација при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ работат на изведба на атмосферски сливници на патот од кружниот тек на излезот од градот кон населеното место Добрејци. Ќе бидат изведени два сливника со кои трајно ќе се реши проблемот со собирањето на атмосферската вода на овој дел од патот. По завршувањето на овој зафат, на истиот ставен втор слој асфалт од страна на Јавното претпријатие за државни патишта на Република Македонија.