Се изведува сливник за атмосферски води на спојот на улиците „Ѓорѓи Василев“ со „Боро Поцков“

април 17, 2018

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ решаваат повеќегодишен проблем на граѓаните кои што живеат на улиците „Ѓорѓи Василев“ и „Боро Поцков“. Секторот за водовод и канализација при „Комуналец“ на спојот на овие две улици изведува сливник за атмосферски води, со што ќе се спречи поплавување на овој дел при обилни врнежи од дожд.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ