СДСМ: Над 1.000 евра просечна плата и минимална плата од 600 евра во новиот мандат!

февруари 27, 2024

Просечната плата СДСМ ја покачи на историски највисоко ниво од 40.000 денари или 650 евра! Се вели во партиското соопштение на владејачката СДСМ.

Не само што го исполнивме изборното ветување пред граѓаните за 500 евра просечна плата туку и го надминавме на 650 евра. Поголеми плати значат повеќе пари во џебот на граѓаните, повисок и подобар животен стандард. Затоа СДСМ и во новиот мандат, во новата програма продолжува со политиките на зголемување на платите. Ќе работиме да дојдеме до над 1.000 евра просечна плата и минимална плата од 600 евра. Со правилни политики ова е достижно, затоа што ние покажавме дека овие историски највисоки нивоа кои денес ги имаме, се исто така достижни, истакнуваат од владејчката партија.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ