strumica denes logo

РОБОВСКИ ПАТ – САЧЕВСКИ ПАТ: АСФАЛТИРАНО, ПРОШИРЕНО, ИЗРАБОТЕНО И ЗАВРШЕНО ОНАКА КАКО ШТО НАЈАВИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТО МАНЧЕВ!

Автор:

Датум:

јули 30, 2023

Автор:

Датум:

јули 30, 2023

Ристо Манчев, градоначалник на општина Босилово:

РОБОВСКИ ПАТ – САЧЕВСКИ ПАТ!

Асфалтирано, проширено, изработено и завршено онака како што најавивме уште минатата година.

Следните денови ќе биде изработена банкината, и ќе биде поставена хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација.

Делницата од овој патен правец, што е составен дел од Општина Босилово, е завршена.

После 50 години граѓаните ќе возат по реконструиран и проширен патен правец.