РЕАКЦИЈА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ: АГЕНЦИЈАТА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ ОБЈАВИ ВЕСТ НА КОЈА НЕМА ПРЕВОД НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!

февруари 28, 2022

Агенцијата за електронски коуминации повторно објави вест на која нема превод на македонски јазик, односно е напишано само на албански јазик. На ова остро се реагира на социјалните мрежи фејсбук и инстагам од страна на граѓани на Република Македонија. Човечки е да се почитуваат различностите, но не и да се запоставува нашиот македонски јазик.

Фотогорафија од реакција на инстаграм:

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: