ПРОТЕСТ ЗА ЗАШТИТА НА БЕЛАСИЦА: Во недела ќе бидат блокирани патиштата што водат кон водопадите во Колешино!

февруари 28, 2022

Фејсбук објава на групата „Ја штитам Беласица“ :

Протестот ќе биде на 6 март (недела),протестот ќе започне од 11:00ч, ќе бидат блокирани патиштата што водат кон водопадите во Колешино. ✊🌲 Причина за блокадата е уништувањето на Беласица, со блокадата сакаме да дадеме до знаење дека нема да дозволиме Беласица да замре и дека ќе се бориме до крај. ✊❤

Се гледаме на блокадите во недела ✊

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ