Повлечен од продажба чоколаден бар поради присуство на пластика!

март 11, 2024

Од продавниците се повлекува чоколаден бар Милка орео од 37 грама поради присуство на делови од пластика, информира Агенцијата за храна.

Чоколадниот бар е произведен во Mondelez Polska Production SP Zoo, а увозник е операторот со храна ТД Нелт.

Серискиот број на повлечените производи е OSK0934652 и има рок на употреба до 18.08.2024.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ