ПОСЛЕ 50 ГОДИНИ, ЗА ПРВ ПАТ СЕ ЗАМЕНЕТИ СТАРИТЕ ЛИФТОВИ СО ЦЕЛОСНО НОВИ ВО СТРУМИЧКАТА ОПШТА БОЛНИЦА!

јуни 10, 2020

Наке Гогов, директор на струмичката болница:

После повеќе од 50 години од изградбата на “ЈЗУ Општа Болница”- Струмица,

за прв пат се заменети старите лифтови со целосно нови и најсовремени лифтови (нови мотори, шини-водилки, кабини) од кои едниот (поголем) е за транспорт на лежечки пациенти и медицински материјал,

а другиот помал за транспорт на персонал и физички лица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: