strumica denes logo

ПОРАНЕШНИОТ ДИРЕКТОР НА ГРАДИНКАТА „ДЕТСКА РАДОСТ“ Е НАЗНАЧЕН ЗА НОВ ДИРЕКТОР НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА ВО СТРУМИЦА, СТРУМИЧКИТЕ АКТЕРИ ПОРАЧАА – „ОВА НЕМА ДА ВИ ПОМИНЕ“

Автор:

Датум:

јануари 28, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јануари 28, 2021

Категории:

Струмица

Веста за новиот директор на Центарот за култура во Струмица Васил Бубев, создаде голем револт кај струмичките актери кој веќе втор ден остро реагираат. Реакцијата како што велат е поради тоа што Бубев не е соодветен за оваа функција и е потребен некој што доволно ја познава оваа работа. Васил Бубев инаку беше директор на ЈГДУ „Детска радост“ во Струмица. Денеска културните работници се собраа и порачаа:

„КУЛТУРАТА ИМ ПРИПАЃА НА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ! БОРБАТА ЗАПОЧНА. ОВА НЕМА ДА ВИ ПОМИНЕ!“