strumica denes logo

ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД 22:00 ЧАСОТ ДО 05:00 ЧАСОТ – КОНЕЧНА ОДЛУКА УТРЕ!

Автор:

Датум:

март 8, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

март 8, 2021

Категории:

Струмица

Венко Филипче:

Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава започнувајќи од среда (10.03). Овој предлог е поради тоа што изминативе недели најмногу инфицирани има поради трансмисија на вирусот преку собири, но и непочитување на воведените мерките за носење заштитна опрема, држење дистанца и негрупирање. Апелирам на дисциплина којашто во моментов ни е најпотребна затоа што тоа единствениот начин да се спречи неконтролирано ширење на Ковид 19.