Home

Perdormire
Струмица

ПОГЛЕДНЕТЕ КОГА ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО – СТРЕЛКИТЕ ОДАТ ЕДЕН ЧАС НАЗАД!

Home

Утрото меѓу сабота и недела на 24 и 25 октомври, стрелките на часовникот ќе се вратат еден час назад

Во недела на 25 октомври, во 3 часот наутро стрелките ќе се вратат еден час наназад и ќе биде 2 часот, што значи денот ќе трае 1 час подолго.

Последните години во Европа, па и во земјава се води јавна дебата дали е потребно да дојде до прекин на сезонските промени на времето од зимско во летно и обратно.