strumica denes logo

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРСТВОТО, ТППЕ СТРУМИЦА ИЗВЕДЕ ТАКТИЧНО-ПОКАЗНА ВЕЖБА!

Автор:

Датум:

мај 20, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 20, 2021

Категории:

Струмица

Денес по повод 20-ти Мај, Денот на пожарникарството, од страна на ТППЕ Струмица во кругот на поранешната касарна беше изведена тактичко-показна вежба, спасување на луѓе од урнатини предизвикани од разорен земјотрес. Во вежбата зедоа учество два тима и тоа тим за гаснење пожари и УСАР (урбано пребарување и спасување) тимот кој е во состав на Републичките сили за заштита и спасување.