strumica denes logo

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВНИ ТВОРБИ СОЗДАДЕНИ НА ГАБРОВСКИОТ ВОДОПАД!

Автор:

Датум:

септември 18, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

септември 18, 2019

Категории:

Струмица

Во организација на Домот за деца и млади „Благој Мучето“ од Струмица, денеска, беше отворена изложбата на ликовни творби создадени на Габровскиот водопад од учениците во основното општинско училиште „Маршал Тито“ од Муртино под менторство на наставникот Панче Ѓорѓиев. Изложени се 15 ликовни творби изработени во техника сув пастел на хамер, а на отворањето на изложбата присуствуваа учениците од ООУ „Герас Цунев“ од Просениково и преставници од Одделението за образование од Општина Струмица.