strumica denes logo

Општина Струмица и полицијата ќе работат заедно на зголемување на безбедноста

Автор:

Датум:

јули 18, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 18, 2019

Категории:

Струмица

Градоначалникот Коста Јаневски денеска одржа работна средба со началникот на СВР Струмица, Танчо Пројковски и неговите соработници и со директорот на ЈП „Паркиралишта Струмица“, Митко Бујуклиев, на која што се разгледуваше безбедноста во градот, а на која се почесто реагираат граѓаните, посебно за нарушувањето на јавниот ред и мир во вечерните и ноќните часови во овој период од годината.

Беше заклучено во наредниот период да се спроведе координирана акцијаво во која посебен акцент ќе се стави на узурпацијата на тротоарите и јавните површини, бучавата предизвикана од угостителските објекти и безбедноста на сите учесници во сообраќајот.