ОПШТА БОЛНИЦА-СТРУМИЦА СПОДЕЛИ ОДЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ: КОНЕЧНО ВО СТРУМИЦА ЌЕ ЈА ИМАМЕ ОЧЕКУВАНАТА ДИЈАГНОСТИЧКА МЕТОДА!

ноември 5, 2021

ЈЗУ Општа Болница Струмица:

Почитувани сограѓани!

✅ЈЗУ Општа болница Струмица започна со адаптација на просторот со сите инфраструктурни зафати за поставување на апаратот за МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА.
✅Се планира започнатите активности да завршат до средината на декември.
✅Истовремено испратени се два радиолошки технолози специјализирани во таа област на едукација со претставници од Philips.
Едукацијата ќе се одвива во неколку етапи во поголемите здравствени центри во државата кои веќе работат со магнетна резонанца.
✅Конечно и во Струмица ќе ја имаме долго очекуваната дијагностичка метода.
✅Се за доброто на нашите пациенти !

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: