strumica denes logo

ОПАСНОСТИТЕ ОД ЗРАЧЕЊЕТО НА МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ – ДОЗНАЈТЕ КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ВИЕ И ВАШИТЕ НАЈМИЛИ!

Автор:

Датум:

август 17, 2023

Автор:

Датум:

август 17, 2023

Мобилните телефони станаа суштински дел од нашите животи. Ги користиме за сè, од останување во контакт со пријателите и семејството до работа преку телефоните. Но, она што многу луѓе не го сфаќаат е дека мобилните телефони емитуваат радијација.
Ова зрачење се нарекува радиофреквентно (RF) зрачење. Тоа е еден вид нејонизирачко зрачење, што значи дека нема доволно енергија да ги раскине хемиските врски во ДНК-та. Но многу научни студии покажаа дека RF зрачењето има штетни ефекти врз нашето здравје.

Една од најсериозните грижи за зрачењето на мобилните телефони е неговата можна поврзаност со ракот. Светската здравствена организација (СЗО) го класифицираше RF зрачењето како „можно канцероген“ за луѓето. Ова значи дека постојат докази дека RF зрачењето предизвикува рак.

Други можни здравствени ефекти од зрачењето на мобилните телефони вклучуваат:
Главоболки
Проблеми со спиењето
Проблеми со меморијата
Намален квалитет на половите клетки за размножување, особено кај мажите
Анксиозност
Депресија
Зголемен ризик од спонтан абортус

Ако сте загрижени за здравствените ризици од зрачењето на мобилните телефони, има неколку работи што можете да ги направите за да ја намалите изложеноста:

Користете звучник или слушалки кога зборувате на телефон.
Избегнувајте да го држите телефонот во џеб или на појас.
Пишувајте пораки наместо да зборувате секогаш кога е можно.
Направете паузи со користење на телефонот во текот на денот.
Исклучете го телефонот кога не го користите.
Ако навистина сте загрижени за вашата изложеност на зрачење на мобилниот телефон, можете да купите и иновативна маска Safe-Case за телефон што го блокира зрачењето. Овие маски функционираат со користење на материјал кој го апсорбира и одбива RF зрачењето.

Маската е изработена на тој начин што во неа има вградено благородни метали кој што не дозволуваат зрачењето да помине преку нив. Затоа за да успешно бидете заштитени од зрачењето, потребно е маската да биде секогаш кога е можно свртена со задната страна(со маската) кон нашето тело. Тоа се случаите кога телефонот се користи за сурфање, пишување пораки, играње игри, гледање видеа и кога телефонот е во нашиот џеб свртен со задната страна кон нас. Според статистики на светско ниво тоа е просечно 98-99% од времето во еден ден. Затоа што просечно еден човек разговара од 15 до 30 минути(1-2% од 1440 минути во денот), и ако разговорите се прават на звучник или слушалки, тогаш ние може да бидеме и 100% од времето заштитени од зрачењето.

Маската за телефон Safe-Case покрај тоа што нѐ штити нас, го штити и телефонот од удари и гребнатини, а сепак изгледа модерно и е направена од издржливи материјали. Доаѓа во различни бои и за да одговара на вашиот телефон, а имаме опција и за гравирање на маската по ваша желба,

Затоа, не чекајте повеќе! Заштитете се од зрачењето на мобилниот телефон со SAFE-CASE телефонска футрола денес, и добијте 10% попуст на сите производи, само оваа недела со внесување на кодот SR10, при плаќање на нашата веб страна https://safe-accessories.com

Заштитете се од зрачењето на мобилниот телефон со SAFE-CASE!