Home

Perdormire
Струмица

ОДБЕЛЕЖАНИ ДВАТА ИЛИНДЕНА ВО СТРУМИЦА!

Home

Со пригодна свеченост која се одржа пред споменикот на Гоце Делчев на истоимениот плоштад, општина Струмица го одбележа Денот на Републиката.

Беше положено свежо цвеќе, а за значењето на двата Илиндена, зборуваше градоначалникот Коста Јаневски.

Членовите на рецитаторската секција при домот за деца и млади „Благој Мучето рецитираа револуционерна поезија.