Home

Perdormire
Спорт Струмица

ОД УТРЕ (ПОНЕДЕЛНИК) ЗАПОЧНУВА ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ „СТРУМИЦА 2022“

Home

Струмица овој месец ќе има можност да ужива во турнирот во мал фудбал „СТРУМИЦА 2022“ кој е под покровителство на градоначалникот на општина Струмица, Коста Костадинов. Турнирот ќе започне од утре (понеделник) и ќе трае околу еден месец, а истиот ќе се одржува на новото спортско игралиште во Чифлик населбата.

Тимот што ќе биде прв, ќе добие награда од 110 илјади денари, второ место 60 илјади денари и трето место 30 илјади денари.

Струмица е спортски град, со спортски дух. Навивајте за вашиот тим!