strumica denes logo

ОБНОВЕН ПОЗНАТИОТ „ЃАВОЛСКИ МОСТ“ ПОСЛЕ 96 ГОДИНИ!

Автор:

Датум:

јули 5, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 5, 2021

Категории:

Струмица

По поминати 96 години, познатиот „ѓаволски мост“ е обновен! Инаку, постои легенда дека Германците кога минеле таму носеле огромно количество на злато и на тој мост им паднал. Необично, ама решиле да го остават и да продолжат.