НОВА ОДЛУКА: Поскапуваат горивата од полноќ!

март 25, 2024

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,33 % во однос на одлуката од 22.3.2024 година.

Од 26.3.2024 година од 00.01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

моторен бензин ЕВРОСУПЕР БС-95 – 85,00 (денари/литар)

моторен бензин ЕВРОСУПЕР БС-98 – 87,00 (денари/литар)

дизел-гориво ЕВРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 77,00 (денари/литар)

масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 76,00 (денари/литар)

„мазут М-1 НС“ – 44,776 (денари/килограм)

Малопродажната цена на бензинот ЕВРОСУПЕР БС-95 не се менува.

Малопродажните цени на ЕВРОДИЗЕЛОТ (Д-Е V) и на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемуваат 1,00 денар/л, а малопродажната цена на бензинот ЕВРОСУПЕРОТ БС-98 се зголемува 1,50 денар/л.

Малопродажната цена на „мазутот М-1 НС“ се зголемува 0,979 денари/кг и сега ќе изнесува 44,776 денари/кг.

Курсот на денарот во однос на доларот во изминатиот период по кој беа формирани цените со претходната пресметка е повисок 0,028 %.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ