„Најди ме“–веб страница за рано предупредување за исчезнати деца во Република Македонија!

декември 19, 2023

Во организација на граѓанските организации и со поддршка на мнистерството за внатрешни работи денеска се одржа завршната конференција на проектот „Пилот-проект за систем за рано предупредување за исчезнати деца“, на која се промовираше веб-страницата на систем за рано предупредување за исчезнати деца ,најдиме.ком.мк веб-страницата ќе биде на три јазици – македонски, албански и ромски, а ќе фунционира со поддршка на МВР.

Министерот за образование Јетон Шакири најави дека ќе се воведува и новина во електронскиот дневник, каде родителите веднаш би биле известени доколку ученикот отсуствува од час.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: