НА ЧИСТ ПОНЕДЕЛНИК ВО ГОЛЕМ КАЗАН СЕ ВАРЕШЕ И ЈАДЕШЕ БЕЛ ПОСЕН ГРАВ НА ПЛОШТАДОТ ВО СТРУМИЦА!

март 7, 2022

Денеска на чист понеделник во голем казан се вареше и јадеше бел посен грав на градскиот плоштад, а во рамките на овогодишните карневалски празнувања во нашиот град. Меѓу почитувачите на оваа традиција беа градоначалникот Костадин Костадинов, секретарот Александар Оџаков, претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски и членови на истиот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: