НА 22 И 23 АПРИЛ МАГИЧНА ГЛЕТКА НА НЕБОТО – ДОЖД ОД МЕТЕОРИ!

април 20, 2021

На 22 и 23 април ќе имаме магична глетка на небото – дожд од метеори. Дождот настанува на тој начин што делчиња од кометата се судруваат со молекулите од нашата атмосфера и произведуваат силна видлива светлина. Наш предлог е да изберете што повисоко место и да уживате!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: