МУРТИНО ЌЕ ДОБИЕ СПОРТСКА САЛА: Започна изградбата!

август 8, 2021

По претходно завршување на подготвителните работи кои беа обврска на општина Струмица, денеска, официјално започна изградбата на спортската сала Модел 1 на површина од 650 метри квадратни во населеното место Муртино.

Финансискиот зафат на оваа инвестиција е околу 24.000.000 денари, а рокот на изведба 7 месеци.

Средствата се обезбедени од Министерството за образование и наука, согласно Програмата за изградба на 145 спортски сали во основни и средни училишта.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: