strumica denes logo

МЛАДИТЕ НА БРЕРА-СТРУМИЦА ГО ПОБЕДИЈА ГОЛЕМИОТ ПАРТИЗАН!

Автор:

Датум:

јуни 8, 2024

Автор:

Датум:

јуни 8, 2024

После успешната сезона на младинската школа на Брера Струмица, младите фудбалери земаат учество на силни меѓународни турнири. Младинците на Брера Струмица односно У-19 тимот моментално учествува на силниот меѓународен турнир „Куп на Пријателство“ во Златибор, Србија.

На турнирот учество земаат силни екипи како Партизан, Црвена Ѕвезда, Војводина, Железничар, Сарајево и многу други екипи.

Веќе на првиот натпревар Брера Струмица на „Куп на Пријателството“ забележа голем триумф од 1:2 над белградски Партизан.