МЛАДИНСКИОТ АКТИВИСТ ОД СТРУМИЦА СЛАВЕ КОТЕСКИ, ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОВОГОДИНЕШНИОТ „EYE2021“ ОД КОЈ ДЕЛ БЕА НАД ИЛЈАДА МЛАДИНЦИ!

октомври 14, 2021

Изминатат недела беше доста значаен ден за младите од цела Европска Унија. Над илјада младинци од земјите членки на ЕУ како и земјите кандидатки од Западен Балкан се приклучија на поканата која ја испрати самиот Европски Парламент. Нашиот младински активист од Струмица Славе Котески и студент на правниот факултет „Аристотел“ во Солун, беше дел од претставниците на овогодинaшниот EYE2021. Младите од различни земји зеднички се поврзаа и зборуваа за најразлични теми кои ги зинтригира како:федерализам,еколоија, мултиетникум и поврзување на различни јазици,политички систем,Еразмус + прорамата и уште многу други теми.

Ова значеше еден нов поттик за нашата држава. Најважното нешто е дека нашиот учесник Славе Котески даде огромен придонес со тоа што се вклучи и даде мислење како млад активист. Тој ни пренесува дека младите се единствена сила која може да напррави промени. Исто така тој во свото искуство кое го носи од таму ни посочува дека Западен Балкан е единствено место каде младите можаат да покажат како дејствува Европската Унија на овие простори.

На завршетокот на овој настан официјално обраќање беше дадено од вице-претседателот Отман Кара и Анне Сандер член од ЕП.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: