МИЛА ЦАРОВСКА ОД СТРУМИЦА: ВОВЕДУВАМЕ 10 ДУАЛНИ ПАРАЛЕЛКИ ВО ДВЕТЕ СРЕДНИ СТРУЧНИ УЧИЛИШТА ВО СТРУМИЦА!

мај 12, 2021

Мила Царовска, министерка за Образование и Наука:

✅ Воведуваме 10 дуални паралелки во двете средни стручни училишта во Струмица.

Од наредната 2021-2022 година во СОУУД „Димитар Влахов“ и СОУ „Никола Карев“ ќе може да се запишат 898 ученици во следниве струки:

👨‍🌾Земјоделско – ветеринарна струка,

👩‍🔬Хемиско – технолошка струка,

👩‍⚕️Здравствена струка,

👩‍🍳Угостителско – туристичка струка,

🧑‍🏭Машинска струка,

🧥Текстилно кожарска струка,

🔌Електротехничка струка,

🚦Сообраќајна струка,

🏗️Градежно – геодетска струка,

🚪Шумарско – дрвопреработувачка струка.

👉Оваа година уписите во средните стручни училишта ги поддржуваме со месечни стипендии од 3.500 денари за секој ученик.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ