Home

Perdormire
Струмица

„КРОТКА“ БЕШЕ ПРИКАЖАНА ПРЕД ПУБЛИКАТА ВО КРИВА ПАЛАНКА!

Home

„Кротка“ работена според истоимената новела од Достоевски, мајсторски изрежирана од Дејан Ангелов, прикажана пред публиката на мала сцена во НУ Центар за култура Крива Паланка, во невообичаен амбиент, светло, музика… Маестралната изведба на Стојан Велков – Трн заедно со психоделилчната музика на Ставре Ангелаков, ја воодушевија публиката со нешто поинакво и уникатно, длабоко, полно со емоции.

Режија и драматизација – Дејан Ангелов
Актер – Стојан Велков Трн
Музика – Ставре Ангелаков
Сценографија и дизајн – Никола Пијанманов
Продукција Здружение за култура Транзен