КОСТАДИНОВ: Општинските инспектори заедно со СВР Струмица на лице место затекнаа несовесни граѓани кои гореле кабел!

јануари 26, 2023

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Горењето кабел една од главните причини за загаденоста на воздухот!

Толеранција за тоа нема.

Општинските инспектори заедно со СВР Струмица на лице место затекнаа несовесни граѓани кои гореле кабел.

Против истите е поднесена прекшочна, а убеден сум дека СВР ќе поднесат и кривична пријава, оти таквиот чин е еклатантно загрозување на животната средина.

Апелирам граѓаните кои ќе забележат такви појави веднаш да ги пријават во надлежните институции.

Мора е заеднички да се бориме за почиста и поздрава животна средина!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: