КОСТА КОСТАДИНОВ: Продолжуваме со подобрување на енергетската ефикасност во основните и средните училишта!

јануари 21, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Зборот е збор!

Општина Струмица продолжува со подобрување на енергетската ефикасност во основните и средните училишта. Денови се вршеше замена на дел од старите прозорци и врати во средното општинско училиште „Никола Карев“, основното општинско училиште „Маршал Тито“ во Струмица и во подрачното училиште „Сандо Масев“ во населеното место Водоча.

Со новите прозорци и врати побрзо и полесно ќе се загрее просторот и значително ќе се намалат губитоците на топлина, а со тоа ќе намали и потрошувачката на енергија.

Замената се врши во рамките на Програмата за намалување на аерозагадувањето на Одделението за заштита на животната средина на општина Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ