Коста Костадинов од Венеција: Струмица ќе биде меѓународно препознаена и афирмирана!

февруари 24, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Струмица ќе биде меѓународно препознаена и афирмирана.

Во мојата тридневна официјална посета во преубавата Венеција, ја искористив приликата на нивна покана да ја посетам канцеларијата на Советот на Европа.

Разговаравме за актуелните случувања, за културното наследство и богатство кое го имаме и го негуваме, за односите на општината со италијански општини.
Следуваат уште многу официјални средби за кои ќе бидете запознаени.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: