strumica denes logo

ЌЕ СЕ ГРАДИ ЕКСПРЕСЕН ПАТ СТРУМИЦА-ВАЛАНДОВО!

Автор:

Датум:

септември 24, 2020

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

септември 24, 2020

Категории:

Струмица

Јавното претпријатие за државни патишта ја подобрува патната инфраструктура во регионот.

Ќе се гради експресен пат Струмица – Валандово – спој со А1 во должина од 25 километри.

На ден 25.09.2020 година (петок) со почеток во 11 часот во просториите на домот на АРМ

ќе се одржи презентација и јавна расправа по Нацрт Извештајот за стратегиска оцена на животна средина за овој проект.

Јавното претпријатие за државни патишта ги повикува сите заинтересирани институции, невладини организации и поединци да присуствуваат на јавната расправа.