ИЗВЕСТУВАЊЕ: Нема веќе скијање во Банско, од среда Бугарија ја затвора границата за Македонците!

јануари 17, 2022

Од среда Бугарија ги затвора границите за Македонците. Тоа се должи на големиот број на заразени, при што нашата земја влегува во црвената зона на држави. Влез нема да биде дозволен за македонските државјани освен оние што имаат бугарски пасоши или престој во Бугарија. Одлуката ќе трае до 31 март, а тоа значи дека и туристичките патувања ќе бидат стопирани, а ќе се дозволи само професионалниот транспорт на камионите. Меѓутоа, државата ќе ја ревидира одлуката на секои 14 дена во зависност од дневно заразените.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: