ГРАЃАНИТЕ СЕ ГУШАТ, ВОЗДУХОТ ВО СТРУМИЦА СИНОЌА БЕШЕ ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕН!

декември 25, 2022

Се гушат граѓаните на повеќе македонски градови. Воздухот во Струмица синоќа беше високо загадена. Измерени беа 672 ПМ честички на 100 микрограми, покажуваше апликацијата Мој воздух.

Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) вчера информираше дека поради зголемено загадување на воздухот стапуваат на сила препораките и мерките за надминување на праг на алармирање за ПМ 10 честички.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: