strumica denes logo

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА: НЕПРЕЧЕНО СЕ ОДВИВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА И УРЕДУВАЊЕТО НА ПОРОЈОТ „КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА“

Автор:

Датум:

април 22, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 22, 2021

Категории:

Струмица

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

📣Со моите соработници денеска извршивме увид во дел од тековните градежни активности во градот⬇️

✅Непречено се одвива реконструкцијата и уредувањето на поројот за атмосферски води „Крушевска Република“ и градежните зафати се во напредна фаза
✅Асфалтирањето на трите улици на површина од 5.600 метри квадратни во индустриската зона Север се одвива според планираната динамика.