ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА НА СРЕДБА СО УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ОД ПОРТУГАЛИЈА, ШПАНИЈА, ТУРЦИЈА, ПОЛСКА И ЕСТОНИЈА!

април 20, 2022

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска имаше средба со ученици и нивните професори од училишта од Португалија, Шпанија, Турција, Полска и Естонија, сите партнер училишта на СОУ „Никола Карев“ од Струмица во проектот Еразмус+ проектот CODE OF FUTURE-ECO FRIENDLY ROBOTICS.

На средбата разговараа за проектот и нивните идеи за зачувување на животната средина преку пронаоѓање решенија за чисти зелени училишта со употреба на роботи.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: