ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА НА СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА ФРАНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА, КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ!

јули 9, 2019

Денеска градоначалникот на општина Струмица заедно со неговите соработници оствари средба со амбасадорот на Франција во Република Македонија, Кристијан Тимоние. Покрај разговорот за односот на двете државни кој беше оценет како пријателиски со заеднички желби за унапредување на напредокот кој што Република Македонија го покажа во последните три години, разговараа и за реализација на општински проекти преку француската Агенција за развој на областа на животната средина, урбанизмот и образованието!

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: