Home

Perdormire
Босилово Струмица

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО ОБЈАВИ ДЕКА НЕОДГОВОРНО ЛИЦЕ КОЕ ЗАПАЛИЛО ОГАН НА ДЕПОНИЈАТА Е ПРИЈАВЕНО!

Home

Ристо Манчев, градоначалник на општина Босилово:

Вчера на депонијата во Босилово неодговорно лице запали оган. Огнот е изгасен, а случајот е пријавен.

Без разлика дали намерата била да се запали цела депонија или само одредени предмети за да се собере старо железо, ваквите постапки не се дозволени. Апелираме на совесност и одговорност од секој граѓанин затоа што сите се запознаени за проблемот и последиците со кои се соочуваат граѓаните на Босилово од горењето на депонијата.