strumica denes logo

Градоначалникот Јаневски со дечињата од градинката ја следеа претставата „Животните од фармата“

Автор:

Датум:

април 28, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 28, 2018

Категории:

Струмица

Градоначалникот Коста Јаневски денеска беше меѓу дечињата во градинката „Детска радост“ – Клон 1. Со нив ја следеше претставата „Животните од фармата“, проект на здружението „Видливост“ реализиран во соработка со Народниот театар „Антон Панов“, а кој што е поддржан од општина Струмица преку Програмата за поддршка на граѓанските организации. Целта на овој проект е едуцирање на најмладите за тетарот и културата.