strumica denes logo

(ФОТО) Таа беше негова слабост: Ќерката на Борис Трајковски порасна во вистинска убавица!

Автор:

Датум:

октомври 27, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

октомври 27, 2021

Категории:

Струмица

Борис Трајковски е роден на 25 јуни 1956-та година во Струмица.

Во 1980-та дипломирал на Правниот факултет во Скопје, по што специјализирал деловно право и право на работни односи.

До 1997-та е раководител на правната служба во градежното претпријатие „Слобода“ од Скопје, кога е именуван за шеф на Кабинетот на градоначалникот на општина Кисела Вода. Во 1998-та е избран за заменик-министер за надворешни работи на Македонија.

Нема човек што не се сеќава на македонскиот претседател Борис Трајковски кој беше миленик на целата нација.

Трајковски кој прерано не напушти на 26 февруари 2004-та година, зад себе ги остави своите две малолетни деца Сара и Стефан како и сопругата Вилма Трајковска.

Семејството на Борис Трајковси целосно се повлече од јавноста, а малкумина знаат што прават и каде се неговите деца.

Неговата ќерка денеска е горда на својот татко и живее во Њујорк од каде често објавува фотографии.