ФИЛМОТ ЗА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ Е ОФИЦИЈАЛНО НАЈГЛЕДАН МАКЕДОНСКИ ФИЛМ – НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА ОБЈАВИЈА ДЕКА АВТОРИТЕ НЕ ДОБИВААТ ПОДДРШКА ЗА СЛЕДЕН ФИЛМ!

мај 2, 2022

Објавено на фејсбук страницата The Golden Five / Златна петорка:

💥1.000.000 гледачи на YouTube!
👉Со ова и официјално Golden Five / Zlatna Petorka е најгледаниот македонски филм.
🎗Во меѓувреме, прикажуван е на бројни фестивали, во преполни кино-сали, како и на неколку телевизии.
⁉️Но, бидејќи во Македонија успехот не се простува, авторите се ставени на листата на неподобните, со неможност да добијат поддршка за следен филмски проект.
⛅️Денес сонцето пак не грее подеднакво за сите.
✔️Добрите дела остануваат.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: