strumica denes logo

ДЕВОЈКА ПАДНА ВО ДОЛ КАЈ ТРИМ ПАТЕКАТА КОН „СВЕТИ ИЛИЈА“ – ВО МОМЕНТОТ СЕ РАБОТИ НА НЕЈЗИНО ИЗВЛЕКУВАЊЕ!

Автор:

Датум:

јуни 24, 2024

Автор:

Датум:

јуни 24, 2024

ЦУК информира дека повикот за спасување е добиен вечерва околу 20.30 часот на единствениот број 112 од мајката која јавила дека нејзината полнолетна ќерка е падната во дол во близина на манастирот Свети Илија над Струмица, дека има повреди на главата, но дека не ја знае точната локација.

Операторите ја смириле вознемирената мајка и ја посоветувале да ѝ јави на ќерката да се јави на бројот 112 со цел од ЦУК да се утврди нејзината точна локација. Ќерќата се јавила на 112, но иако самата не ја знаела локацијата, преку системот на 112 била лоцирана каде се наоѓа.

„Оперативците од Секторот за операции и координација од ЦУК итно ги известиле СВР Струмица, ТППЕ Струмица и Итната медицинска помош од Струмица. Сите посочени екипи веднаш излегле на терен, ја пребарале посочената локација и откако најпрво викајќи оствариле гласовен контакт со повреденото и исплашено лице набргу потоа успеале да ја најдат. Во моментот се работи на нејзино извлекување“, информираат од ЦУК.