Home

Perdormire
Струмица

ДЕНЕСКА ПРОТЕСТ ВО 18:00 ЧАСОТ ВО СТРУМИЦА НА ПЛОШТАДОТ: СТОП ЗА РЕФОРМИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО, УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА!

Home

УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА:

ПОЧИТУВАНИ:

ПРОТЕСТОТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО СРЕДА 26 МАЈ ВО 18:00 ЧАСОТ, НА ПЛОШТАДОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО СТРУМИЦА

Протестот е против предложениот нацрт Закон за учебници и наставни материјали во основното и средното образование

Ќе ве замолам да ги почитувате мерките и протоколите за активности во услови на пандемија.

Ќе ве замолам протестите да течат мирно, со позитивни пораки и без говор на омраза.

Ќе ве замолам да ги отфрлите сите партиски, политички, верски, национални поделби и убедувања.

Ќе ве замолам да излеземе сите заедно единствено и само во интерес на нашите деца и да се избориме ЗАЕДНО против ова наметнато зло.

СО КНИГА ВО РАКА И ТРАНСПАРЕНТИ!!!