strumica denes logo

ДЕНЕСКА МАРШ ЗА СЛОБОДА НИЗ СТРУМИЧКИТЕ УЛИЦИ СО ПОЧЕТОК ОД 17:00 ЧАСОТ!

Автор:

Датум:

септември 18, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

септември 18, 2021

Категории:

Струмица

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТОТ:

Ве повикуваме на улиците на Струмица, ДЕНЕС, 18 септември, од 17.00 часот, да се излееме на улиците и со големо присуство да му дадеме поддршка на СВЕТСКИОТ МАРШ ЗА СЛОБОДА, кој во исто време ќе се случува низ повеќе градови во светот, меѓу кои и Скопје.

Ги поддржуваме активностите и барањата на глобалната заедница на СЛОБОДНИ ЛУЃЕ!

ТОА СЕ:
– СЛОБОДА НА ИЗБОР!
– СТОП ЗА ПРИСИЛНА ВАКЦИНАЦИЈА!
– СТОП ЗА ДИКТАТУРА!
– СТОП ЗА НЕЕФИКАСНИ МЕРКИ!
– ВРАЌАЊЕ НА ДЕМОКРАТИЈАТА И
– ВОЗОБНОВУВАЊЕ НА ЗАГУБЕНИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ!
ЗА НАШАТА ИДНИНА И ИДНИНАТА НА НАШИТЕ ДЕЦА СЕ РАБОТИ!
НЕ СМЕЕМЕ ДА ПОТФРЛИМЕ!

ВАШЕТО ПРИСУСТВО НЕ СМЕЕ ДА ГО ДОВЕДЕ ВО ПРАШАЊЕ НИКАКОВ ПРИТИСОК, НИКАКОВ СТРАВ, НИКАКОВ СРАМ!
КОЈ СЕГА ЌЕ ОТСТАПИ И ЌЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ ГИ ИЗНЕВЕРИЛ ИДЕАЛИТЕ ВО КОИ ВЕРУВА.
ОДГОВОРЕТЕ СИ НА ПРАШАЊЕТО КОЈ И ШТО, И ВО ИМЕ НА ШТО ВИ ЈА ОДЗЕМА СЛОБОДАТА!!!
НИЕ НЕ ГИ БРОИМЕ ВАШИТЕ ТЕЛА, НИЕ НЕМАМЕ ПОТРЕБА ДА ВИ ВНЕСУВАМЕ НИШТО ВО ТЕЛАТА. ТИЕ СЕ ВАША СОПСТВЕНОСТ!
НИЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА ЛУЃЕТО НЕ СЕ САМО ТЕЛА! ЛУЃЕТО СЕ ИДЕЈА, КАКО ШТО Е НАЈБЛАГОРОДНА ИДЕЈА ДА СЕ БИДЕ ЧОВЕК!
НА НАШАТА КАУЗА И’ ТРЕБААТ НАШИОТ УМ, ПОСВЕТЕНОСТ И СРЦЕ!
СИТЕ ДУШИ, ЗДУШНО ЗА СЛОБОДА, ДА ГО ДИГНЕМЕ СВОЈОТ ГЛАС ДО НЕБО ПРОТИВ НЕПРАВДАТА И ТИРАНИЈАТА НА КОРУМПИРАНОТО МАЛЦИНСТВО!

БИДЕТЕ ВО 16.45 ПРЕД ТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ,,НИКОЛА КАРЕВ” ВО СТРУМИЦА, И СО НАЈДОЛГИОТ ПРОТЕСТЕН МАРШ ЗА СЛОБОДА КОЈ ЌЕ ЗАВРШИ НА ПЛОШТАДОТ ,,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”, ДА И’ ОБЈАВИМЕ НА СТРУМИЦА И СВЕТОТ:
ТУКА СМЕ!!!

ВЕ ПОДДРЖУВАМЕ СИТЕ ВАС КОИ ШТО СЛОБОДАТА ЈА НОСИТЕ ВО СВОИТЕ СРЦА!
НЕ ОТСТАПУВАМЕ, НЕ СЕ ОТКАЖУВАМЕ, НЕ ЗАМИНУВАМЕ ОД УЛИЦИТЕ!
ЕДЕН ДЕН, НАМЕСТО О С Т А В К А, ЌЕ ВИ БАРАМЕ С Т А В М И Р Н О!
КОЈ НЕМА ДА ГО СЛУШНЕ КРИКОТ НА ОНЕПРАВДАНИОТ ЧОВЕК, ЌЕ ГО СЛУША РЕВОТ НА МИЛИОНИТЕ!

ОД
СПОНТАНА ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА
СЛОБОДНИ ЛУЃЕ ЗА ЖИВОТ БЕЗ СТРАВ И СЕРТИФИКАТИ